Carnikavas nēģis
Published on September 1 2015
Par nēģu zveju Carnikavā vēsta vēstures rakstu stāsti jau kopš 17 gs. un arī mūsdienās vietējie zvejnieki joprojām ķer un pārstrādā nēģus. Nēģus atļauts zvejot no pirmā augusta, bet īstā sezona sāksies rudenī un pagaidām tā solās būt labāka, kā iepriekšējā. Šogad arī pilnībā attaisnojies Carnikavai sen piedāvātais nosaukums ‘’nēģu karaliste’’, jo apaļmutis, kas atļautajā laikā nozvejots Gaujā pie Carnikavas iekļauts ES nacionālo produktu reģistrā un tam piešķirta aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde ‘’Carnikavas nēģis’’. ‘’Carnikavas nēģi’’ ir pirmais pārtikas produkts, kas iekļauts ES ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā. Pagaidām gan ieguvumi vēl nav jūtami, bet tādi noteikti būšot.